Ustav Na Republika Makedonija

jugoslavija :: videolike

Price 2019 - Ustav Na Republika Makedonija, Republika bosna i hercegovina - wikipedia, Republika bosna i hercegovina je država koja je nastala disolucijom sfrj, kao nasljednica njene federalne članice socijalističke republike bosna i hercegovina i prethodnica današnjoj državi bosni i hercegovini. [2] republika bosna i hercegovina je postojala sve do potpisivanja aneksa 4 dejtonskog sporazuma 14. decembra 1995, koji je sadržavao današnji ustav bosne i hercegovine.. Socijalistička federativna republika jugoslavija – wikipedija, Ovo je glavno značenje pojma socijalistička federativna republika jugoslavija.za druga značenja, pogledajte jugoslavija (razdvojba).. Ustav republike srbije (ustav srbije) - paragraf.rs, Ustav republike srbije (sl. glasnik rs, br. 98/2006) informacije o izmenama, dopunama, važenju, prethodnim verzijama ili napomenama propisa, kao i o drugim dokumentima koji su relacijski povezani sa propisom možete saznati na linku ovde na osnovu člana 133. stav 3..

  • socijalistička republika bosna i hercegovina wikipedija

Ustav Na Republika Makedonija - republika sjeverna makedonija: kompromis tsiprasa i zaeva

na drugom zasedanju avnoj-a 29. novembra 1943. godine zbačena je monarhija i proglašena demokratska federativna republika jugoslavija. novi ustav je donijet 31. januara 1946. godine i naziv je . pred poslanicima u sobranju makedonije su nacrti amandmana kojima se mijenja ustav zemlje. to je obaveza koju je makedonija preuzela potpisivanjem ugovora sa.

Hrvatska - wikipedia, Hrvatska (službeno republika hrvatska), europska država, zemljopisno smještena na granici srednje evrope, južne europe i mediterana.hrvatska graniči na sjeveru sa slovenijom i mađarskom, na istoku sa srbijom, na jugu i istoku s bosnom i hercegovinom i crnom gorom.s italijom ima morsku granicu. tijekom hrvatske povijesti najznačajniji kulturološki utjecaji dolazili su iz .. Mađarska — vikipedija, slobodna enciklopedija, Mađarska (mađ. magyarország (pomoć · info)) kontinentalna je država u srednjoj evropi. nalazi se u panonskoj niziji i graniči se sa slovačkom na severu, ukrajinom i rumunijom na istoku, srbijom i hrvatskom na jugu, slovenijom na jugozapadu i austrijom na zapadu. glavni i najveći grad je budimpešta.mađarska je danas članica evropske unije, nato pakta, organizacije za ekonomsku .. Kosovo - wikipedia, Ime. kosovo se prema geografskim kriterijima može podijeliti na dvije cjeline: istočno kosovo koje se tradicionalno zove kosovo i zapadno kosovo, koje srbi zovu metohija, a albanci dukađin odnosno rrafsh i dukagjinit.s vremenom je istočni dio regije cijelom kosovu dao ime.. Zakon o budŽetskom sistemu - paragraf.rs, Informacije o izmenama, dopunama, važenju, prethodnim verzijama ili napomenama propisa, kao i o drugim dokumentima koji su relacijski povezani sa propisom možete saznati na linku ovde..